DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   do 07 okt 2010, 09:25

Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet
Vanwege de voortgang der perikelen in het CDA én zijn eigen proces is er weinig aandacht geweest voor de speech van Geert Wilders in Berlijn.
Hij gaf daar op zaterdag 2 oktober een soort college over de gevaren van de Islam. Dit om de stichters van een Duitse PVV-kloon "Freiheit" een hart onder de riem te steken.

Daardoor valt een merkwaardig element in het Wilderiaanse denken niet op. De speech is in het Engels én het Duits op de site van de PVV te vinden.

Bekijk dit citaat, dat ik in beide talen weergeef:

"Before I continue, and in order to avoid any misunderstandings, I want to emphasize that I am talking about Islam, not about Muslims. I always make a clear distinction between the people and the ideology, between Muslims and Islam. There are many moderate Muslims, but the political ideology of Islam is not moderate and has global ambitions. It aims to impose Islamic law or Sharia upon the whole world. The way to achieve this is through jihad". Duits: "Bevor ich fortfahre und um jedes Missverständnis zu vermeiden, möchte ich betonen, dass ich über den Islam spreche, nicht über Muslime. Ich mache immer einen klaren Unterschied zwischen den Menschen und der Ideologie, zwischen Muslimen und dem Islam. Es gibt viele moderate Muslime, aber die politische Ideologie des Islam ist nicht moderat und hat globale Ambitionen. Sie beabsichtigt, der ganzen Welt das islamische Gesetz, die Scharia, aufzuzwingen. Dies soll durch den Dschihad erreicht werden."

Wat staat hier in feite? De Islam is niet gematigd en heeft wereldwijde ambities die zij met de Jihad wil bereiken, maar veel moslims begrijpen dat niet. Zij zijn immers wel gematigd. Zij hebben het mis. Zij kennen de ware Islam niet. Geert Wilders kent die wel. En hij moet dan - nogmaals - constateren dat mijn buren op de trap en al die andere "gematigde" moslims een soort ketters zijn voor wie het woord van God duister blijft..

In dat opzicht is Wilders het dan ook volstrekt eens met de Pakistaanse baardaap die verleden week een videotje liet opnemen waarin hij zegde dat het Nederland allemaal duur te staan zou komen. De PVV-visie op de islam kort samengevat: je kunt zeggen, wat je wilt maar Osama heeft gelijk.

Het gedogen van het kabinet Rutte is vast geen dagtaak. Wilders zal tijd genoeg hebben om te blijven schitteren op de internationale podia die zijn geestverwanten overal voor hem oprichten.

Gelukkig geloven de meeste moslims Geert Wilders niet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   vr 15 jul 2011, 06:31

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   vr 15 jul 2011, 06:39

de Midden-Oosten deskundige Bertus Hendriks, tevens bekend als traiteur. Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   vr 15 jul 2011, 06:47

Gelukkig kook ik liever zelf.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   vr 15 jul 2011, 11:15

Laatste alinea link die Marijke plaatste:

Citaat :
Dat neemt allemaal niet weg dat de moslims in Nederland, en eigenlijk overal ter wereld, ieder individueel een keuze zullen moeten gaan maken: Vrijheid of onderwerping. Vooruitgang of achterlijkheid.
Of die keuze er ooit komt? Vaak zijn het gewoontes die van ouder op kind worden overgenomen. Of het nu om een hoofddoek gaat of de consumptie van bloedeloosvlees. Gaat trouwens ook op voor andere religies.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   vr 15 jul 2011, 11:44

Maar als je een afvallige katholiek of refo bent word je niet gestenigd of een stukje ingekort, je wordt misschien uitgesloten door (een deel van) je kerkgenootschap of als je pech hebt in een dorp van de bible belt te wonen door het hele dorp maar je wordt niet vermoord, men gaat er dan immers vanuit dat je toch wel in de hel komt dus waarom de moeite nemen iemand om zeep te helpen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Volgens Wilders begrijpen veel moslims de islam niet
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DE ROMMELZOLDER :: AKTUEEL politiek en maatschappij :: RELIGIE-
Ga naar: