DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Islamisering in Frankrijk

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Islamisering in Frankrijk   vr 24 dec 2010, 21:59

In Parijs werd een congres gehouden tegen de islamisering, met veel internationale sprekers. Er was weinig belangstelling voor van de media. Met één van de sprekers, Timo Vermeulen, van de Dutch Defence League, had ik een interview.

Dit weekend organiseerde de Franse nationalistische beweging Bloc Identitaire een anti-islam congres in Parijs. Al Jazeera en de Iraanse staatstelevisie besteedden er aandacht aan, en er verscheen een verslag over in de Amerikaanse krant USA Today, waar te lezen viel dat de socialistische burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoe, de conferentie in eerste instantie had willen verbieden. Maar verder schitterden de westerse main stream media door afwezigheid. Er was alleen wat aandacht voor een tegendemonstratie van moslims voor de deur.

Misschien kwam dat gebrek aan media aandacht ook wel omdat er geen relletjes waren. Een van de sprekers op het congres was Timo Vermeulen, van de Dutch Defence League. Ik interviewde hem per telefoon.

Timo: “Er werd één iemand aangehouden met een mes, ik geloof buiten, want de security op het congres was goed. Buiten stonden er veel politiebussen. De Zwitserse politicus Oskar Freysinger, verantwoordelijk voor het minarettenverbod in Zwitserland, droeg een kogelvest, dat moest wel. Hij wordt in Frankrijk als een held gezien, en is er bekender als Wilders. Dan was er nog de Oostenrijkse schrijfster Elisabeth Sabaditsch-Wolff, tegen wie een rechtszaak loopt wegens haaatzaaien. Tommy Robinson van de English Defence League zou ook spreken, maar die kwam Frankrijk niet binnen. Tommy was zijn paspoort kwijtgeraakt en is niet van huis geweest. En er was René Stadtkewitz, van die Freiheit, de Duitse evenknie van de PVV. Belangrijk was ook de Franse journalist en Arabist René Marchant.”

Ik was uitgenodigd vanwege mijn betrokkenheid bij het opzetten van de demonstratie in Amsterdam voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de dreiging van sharia wetgeving in Europa. (De demonstratie zou plaatsvinden op het Museumplein, maar werd om veiligheidsreden verplaatst naar een afgelegen industriegebied, red. ) Dat was een waar mediacircus geworden, met veel aandacht voor het mogelijke geweld, en nauwelijks voor de sprekers die waren komen opdagen.” Maar in Frankrijk was dit via ons eigen netwerk niet onopgemerkt gebleven.

Timo Vermeulen weet ook niet waarom er zo weinig media aandacht was voor het congres in Parijs op 18 december. Hij vermoedt dat het te maken had met overheidsdruk. Op het congres waren zowel linkse als rechtse organisaties, die zich verenigd zagen in hun strijd tegen de islamisering.

Timo Vermeulen: “Ik was verbaasd over de aanwezigheid van links. Zo was ook Riposte Laigue, van Pierre Cassen, nauw betrokken bij het organiseren van het evenement. Een linkse organisatie die strijdt voor de scheiding van kerk en staat. Dat kan mogelijk in Nederland ook gaan gebeuren. Bij ons staat links nog aan de kant van de moslims. Maar de verdeling links-rechts doet er niet meer toe in Frankrijk. Het gaat alleen nog om de vraag voor- of tegen de islamisering. Ook de Franse vrouwenorganisaties hebben steeds meer oog voor de problemen voor hen door de sharia wetgeving. Er is revolutie op komst daar. Het zou me niets verbazen als de staatsmedia daar bang voor is. Je ziet in Frankrijk dat steeds minder mensen zich nog richten op de mainstream media.”

De situatie in Frankrijk is ook wel heel erg. Bekend zijn natuurlijk de rellen in de voorsteden. Maar op vrijdag worden hele straten in Parijs bezet door biddende moslims. Dat werd vastgelegd op een video van Maxime Lepante die op internet kwam te staan. Mensen mogen kunnen hun huis niet in of uit tijdens deze gebeden. De situatie is daar vele malen erger als hier.”

Er waren veel belangstellenden voor het congres. In de zaal zaten meer dan duizend betalende gasten en naar de live per internet uitgezonden beelden keken meer dan 241.000 unieke bezoekers.

Timo Vermeulen: “De organisaties hebben afgesproken te gaan samenwerken op Europees niveau. Ze gaan demonstraties van elkaar bezoeken, workshops houden. Het wordt een miljoenenbeweging.”

De PVV was er niet in Parijs. Vermeulen: “Ja, als je naar de line-up kijkt, dan is de PVV inderdaad wel de grote afwezige. Wie weet is er de volgende keer wel iemand van die partij bij. Deze betrokken organisaties hebben in ieder geval afgesproken in de toekomst met elkaar samen te gaan werken op internationaal niveau, dit werd tijdens de informele diners voor de genodigde gasten op de avond voor, en de avond na de conferentie besloten.”

Het congres eindigde met de viering van de Franse cultuur, zonder islamisering. Met alcohol en varkensvlees.

Vermeulen: “Aan het einde van de conferentie stonden we op om het Franse volkslied te zingen, en werd er brood, wijn en worst geserveerd wordt. Echt Franse producten.”

http://www.joost-niemoller.nl/2010/12/congres-parijs-tegen-islamisering/#more-10498

Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Islamisering in Frankrijk   vr 24 dec 2010, 22:01