DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Christenen in islamitische landen

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:57

misschien ben ik te optimistisch
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:58

Of te hoopvol.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   di 04 jan 2011, 07:15

di 04 jan 2011, 07:24 | 2 reacties | lees voor

NCTb houdt situatie kopten in de gaten

DEN HAAG - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft regionale politiekorpsen opgeroepen 'een oogje in het zeil te houden' bij koptisch-orthodoxe kerken. Ook houdt de dienst op internet de 'koptische belangen in Nederland' in het oog. Dat meldde een woordvoerder van de NCTb maandagavond laat.


Aanleiding voor de maatregelen is de aanslag op de al-Qissiddinkerk in Alexandrië, waarbij zaterdag 21 mensen om het leven kwamen. Over de beveiliging van de koptische kerken wil de dienst verder niets kwijt.

De woordvoerder benadrukte dat de maatregelen niets te maken hebben met het verschijnen van een lijst op internet waarop mogelijke terreurdoelen zouden staan. Koptische kerken in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam worden op die lijst genoemd tussen andere kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië. De pastoor van de koptische kerk in Eindhoven heeft aangekondigd dinsdag aangifte te gaan doen. Volgens de NCTb doet hij dat op eigen initiatief.

Of de lijst met doelwitten serieus te nemen valt, kon de woordvoerder niet zeggen. „Er circuleert veel op internet. Wij proberen dat samen met de AIVD goed in de gaten te houden.”

bron: de telegraaf


ik meen op 7 hanuari vieren de kopten nieuwjaar. ik hou mijn hart vast
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   di 04 jan 2011, 08:22

Het is toch te zot voor woorden dat de ene religie tegen de andere moet worden beschermd? Vredelievende godsdienst, wat een gotspe.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:04

Het is vreselijk dat christenen in islamitische landen om hun geloof worden vervolgd.Sommige reactie van jullie geven mij de indruk dat links (juliie bedoelen toch niet weer de P.v.d.A, SP en Groen Links?!) en de RK kerk hier alles mee te maken hebben.

Maar lieve mensen het zal jullie toch hopelijk duidelijk zijn dat het vervolgen van christenen niet alleen in Islamitische landen, maar b.v. ook in China alles te maken hebben met onderlinge en al eeuwen durende twisten en haat tegen elkaar. Op zich zelf is dat al erg genoeg, maar (links) Europa en de RK kerk hebben hier in dit geval niets mee te maken.

We moeten, om ons maar tot Nederland te beperken, niet allen de kerken MAAR OOKde moskeeën beschermen en zeker niet met rotjes gaan gooien (al is dat laatste waarschijnlijk ironisch bedoeld).

Ik ben zeker geen fan van de RK kerk en zeker niet van paus Benedictus,maar ik ben het wel van harte eens met zijn oproep voor vrede en verdraagzaamheid
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin


Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:20

Niets tegen in te brengen Adri
De geloofstrijd is al 2000 jaar oud
Eeuwig zonde dat toen iemand meende een bestseller te moeten schrijven
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:32

Very Happy


Laatst aangepast door Fleur41 op ma 28 feb 2011, 12:29; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 07:13

Hoe komt het dat de mens zich door een religie laat onderdrukken? Is dat angst? Wie gelooft uit angst is geen echte gelovige, wie zich onderwerpt omdat hij of zij binnen een zeker religieus milieu wordt geboren is ook geen echte gelovige, die gelooft, zonder dat zelf te beseffen, alleen omdat hij niet beter weet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 08:47

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 08 jan 2011, 20:23

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 19 jan 2011, 08:38

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 09 maa 2011, 10:05

wo 09 mrt 2011, 10:08
'Zes kopten doodgeschoten in Caïro'

CAIRO - In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zes kopten doodgeschoten bij religieus geweld tussen christenen en moslims. Dat verklaarde een koptische priester woensdag. Er zouden zeker 45 gewonden zijn gevallen.


Rellen tussen moslims en kopten in Cairo Foto: AFP „We hebben in het ziekenhuis de lichamen van zes kopten. Ze zijn allemaal doodgeschoten”, zei priester Samann Ibrahim. In eerste instantie meldde een ziekenhuisfunctionaris dat de rellen aan een persoon het leven hadden gekost.

Het geweld tussen de moslims en christenen brak dinsdagavond laat uit in de arme arbeiderswijk Moqattam toen zich hier zeker duizend kopten verzamelden. Zij protesteerden omdat in deze wijk vorige week een kerk in brand is gestoken.

Kopten maken ongeveer 10 procent van de Egyptische bevolking uit. De afgelopen jaren zijn de spanningen tussen kopten en moslims toegenomen.

bron: de telegraaf

alleen mubarak is weg. de rest blijft zoals het was.
hoezo verlichting?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 09 maa 2011, 10:07

Het is altijd geweld tussen Moslims en Christenen, nooit tussen Christenen en Moslims. confused
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 09 maa 2011, 10:19

Christenen in Ethiopië aangevallen door moslims
Ingediend door copywriter op 9 maart, 2011 - 01:11. Gedrag
Ethiopië, maart 2011

In de stad Asendabo en omgeving in West-Ethiopië hebben duizenden moslims christenen aangevallen omdat deze de ‘koran ontheiligd zouden hebben’.
Een christen werd gedood. Er werden in totaal 13 kerken, 17 huizen van christenen en een bijbelschool in brand gestoken. Ruim 150 christenen zijn dakloos.
In 2006 was West-Ethiopië ook al het toneel van gewelddadige aanvallen op christenen en werden er ruim 10 christenen vermoord en diverse kerken afgebrand. Duizenden christenen werden van hun huis verdreven.

AINA, 5 maart 2011


bron: nieuw religieus peil
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 09 apr 2011, 20:48

Moslims verbranden opnieuw honderden Bijbels, maar wereld zwijgt

--------------------------------------------------------------------------------


Zelfs humoristisch protest tegen de toenemende voorkeursbehandeling van de islam wordt tegenwoordig nauwelijks meer getolereerd.


Moslims hebben in februari officieel opnieuw openlijk honderden christelijke Bijbels verbrand, bijvoorbeeld in Iran. Dit gebeurt dagelijks en moslims zijn er trots op. En wat is de reactie van het Westen? Niet! Geen Amerikaanse president, geen Europese politicus, geen islamitische en zelfs geen christelijke leider die zich erover opwindt. Het is klaarblijkelijk normaal geworden Bijbels te verbranden. Politiek correct. Of een Israëlische vlag, om nog een ander gewild doelwit te noemen. Maar wee degene die het waagt een Koran te verbranden - die wordt onmiddellijk als een gestoorde neergezet. En heel de wereld valt over hem of haar heen. (1)De specifieke massale Bijbelverbranding waar we het over hebben (2) gebeurde vier weken vóór de verbranding van slechts één enkele Koran in Florida. Onmiddellijk was er wereldwijd veel begrip voor de moordpartij van de altijd zo vreedzame volgelingen van Mohammed op onschuldige VN-medewerkers in Afghanistan. Tja, hadden ze aan de andere kant van de planeet maar geen Koran moeten verbranden. Logisch toch dat je dan buitenlandse hulpverleners gaat afslachten?

Kerken gebruikt als toilet
De islam is in toenemende mate de norm aan het worden in Europa - met dank aan met name socialistische, progressieve en christelijke -maar ook liberale- politici. In Duitsland is het inmiddels normaal dat er op gewone basisscholen -bijvoorbeeld op de Anne Frank (!) school in Lüneburg- tijdens onderwijs over de islam de christelijke kruizen van de muur worden gehaald (3). Tegelijkertijd is op steeds meer scholen in Europa de Bijbel tot verboden boek verklaard omdat de islamitische medescholier zich erdoor beledigt voelt (4).

Als ergens in Zwitserland jonge moslims urineren in het doopbekken van een kerk en het altaar met uitwerpselen ondersmeren dan zijn ze naar verluid 'cool' (5). En toen een Brusselse pastoor zijn kerk moest laten ontruimen omdat deze door islamitische asielzoekers uit Afghanistan als 'vanzelfsprekend' toilet werd gebruikt kregen de daders geen enkele straf opgelegd (6). Dat gebeurde destijds wél met de geheel individueel handelende Duitser die een paar Koranverzen op toiletpapier had gedrukt (7).

Haat tegen christenen niet belangrijk
In de islamitische landen zelf is het normaal geworden om christelijke kerken in de brand te steken als men zich 'beledigt' voelen door christenen. Daar is in het Westen alle begrip voor, net zoals voor die islamitische taxichauffeur die een blinde weigerde mee te nemen vanwege diens 'onreine' geleidehond (Cool. Terwijl onze kinderen op bijna iedere school te horen krijgen dat de God van de Bijbel en Allah uit de Koran eigenlijk dezelfde zijn, werden in het islamitische Maleisië 35.000 Bijbels in beslag genomen omdat de christenen in het land het woord 'God' erin hadden vervangen door 'Allah' (9).

Toen vijf Turkse officieren werden gearresteerd vanwege de religieuze moord op een Duitse Bijbelvertaler en twee andere christenen was er geen enkel bekend Westers nieuwsmedium dat dit het vermelden waard vond (10). In Turkije is de hetze tegen alles en iedereen wat christelijk is aan de orde van de dag (11). Dat is ook het geval in Nigeria, waar moslims in Nigeria hebben aangekondigd om alle christenen in het land uit te roeien (12). Geen hond in Europa die er zich voor interesseert - immers, het voor christenen opnemen is politiek incorrect geworden. Alleen de paus doorbreekt het zwijgen zo af en toe.

Massamoord - Mohammed als voorbeeld

We moeten er tenslotte maar begrip voor hebben als moslims boos worden en bij een VN post een Noorse piloot en een Zweedse mensenrechtenactivist de keel doorsnijden (13), alsmede ook nog een groot aantal andere mensen ombrengen. De islamitische bloed- en geweldsorgie die ontstond is volkomen normaal - het was tenslotte Mohammed zelf die in het jaar 627 in het huidige Medina het 'goede voorbeeld' gaf door ruim 500 joden af te slachten omdat ze zijn ideologie niet wilden aannemen. De krant 'Welt' durft deze massamoord zowaar 'genocide' te noemen (14), en dat was het.

Terug naar Afghanistan, waar de Duitse militaire ambulances om de moslims maar niet te beledigen geen rood kruis meer mogen dragen (15). En als de Duitse marine bij Somalië islamitische piraten oppakt, dan krijgen ze gratis gebedstapijtjes en Korans tot hun beschikking gesteld (16). Een dergelijke VIP behandeling krijgen alléén de aanhangers van islam-oprichter Mohammed, ook van de machtigen der aarde. Islam-sympathisant president Obama was er als de kippen bij om de geplande Koranverbranding door een christelijke voorganger scherp te veroordelen (17), maar houdt stelselmatig zijn mond als keer op keer honderden Bijbels door moslims daadwerkelijk worden verbrand.

Verzet tegen islamisering niet getolereerd
We moeten het allemaal maar normaal vinden dat een Europese vliegtuigmaatschappij zoals British Midland het op sommige vluchten inmiddels verboden heeft om een Bijbel mee te nemen (18). Een Koran mag natuurlijk wél zonder beperkingen worden meegenomen. Is het vreemd dat in Groot Brittannië steeds meer christenen zich vanwege hun geloof gediscrimineerd voelen? (19) Aanvallen op christenen baren in Europa nauwelijks meer enige opzien (20).

Christenen worden in toenemende mate als een etnische-religieuze minderheidsgroepering behandeld die in tegenstelling tot de moslims geen enkele bescherming verdient. En wie zich verzet tegen de toenemende islamisering van zijn land door bijvoorbeeld te protesteren als moslims eisen dat er geen varkensvlees meer wordt geserveerd, wordt eenvoudigweg ontslagen (21). Het feit dat in Berlijn autochtone Duitse scholieren in islamitische wijken als slaven worden behandeld is bij de gevestigde politieke orde al evenzo een taboe (22).

Islamitische oorlogsverklaring
Sommige zullen wellicht tegenwerpen dat het slecht om incidenten gaat. Dat klopt: de verbranding van één Koran was slechts een incident. De verbranding van honderden Bijbels echter niet. Toch verwachten Westerse politici dat wij er maar begrip voor hebben dat moslims in buiten- en binnenland zich vaak op extreme en gewelddadige manier gedragen en afreageren. Andersom gebeurt het echter nooit - waar hebben christenen moslims vermoord nadat deze kerken ontheiligden met urine en uitwerpselen? Nergens! Van ons wordt immers enkel tolerantie en onderdanigheid verwacht.


Ondertussen klinkt de 'Allahu Akhbar' oorlogsverklaring aan onze Westerse maatschappijen in steeds meer moskeeën (23). Talloze kerken worden in de moslimwereld in brand gestoken, maar hier mogen ze -soms zelfs met overheidssubsidie- hun gebedstempels -die moslims zelf zien als militaire forten waarmee steden worden 'veroverd'- ongebreideld blijven bouwen. En nog steeds blijven de meeste Westerse politici het toejuichen als de Moslim Broederschap - Allahs groene nazi's- in steeds meer landen het laatste restje vrijheid van de mensen de nek omdraait (24) en vervangt door de islamitische sharia wetgeving.

Verdorvenheid

Het zegt alles dat volgelingen van de belangrijkste Persoon uit de christelijke Bijbel, die liefde predikte, talloze mensen genas en opriep te bidden voor je vijanden klaarblijkelijk straffeloos mogen worden vervolgd, verkracht en vermoord, maar volgelingen van de belangrijkste figuur uit de Koran, die een pedofiel en een massamoordenaar was en die opriep alle 'ongelovigen' te vermoorden, alle ruimte van de wereld krijgen. En dan vindt de wereld het nóg vreemd als God binnenkort besluit dat het genoeg is en Hij zijn oordelen over deze steeds verder in zieke verdorvenheid zinkende mensheid laat gaan.


bron: http://xandernieuws.punt.nl/?id=627409&r=1&tbl_archief=&
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 09 apr 2011, 21:00

Wij hebben alle begrip, zij kennen de betekenis van het woord "begrip" niet eens.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 09 apr 2011, 21:07

Bij mij komt eerder het woord "arrogantie" boven.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 09 apr 2011, 21:10

Als je hele leven uitsluitend draait om het geloof heb je geen andere mening dan de mening die je vanaf je geboorte wordt opgedrongen, je weet niet beter dan dat dat geloof de enige waarheid is en dat alles uit naam van dat geloof is geoorloofd. Alle andere geloven en gelovigen zijn slecht. Het is inderdaad arrogantie, arrogantie door onwetendheid.
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 11 apr 2011, 09:13

Voor 1 koran zijn 20 mensen vermoord
Dus als er met gelijke munt wordt terug betaald en er zijn 200 bijbels verbrand , reken maar uit

Dat worden er dan 4000
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   vr 22 apr 2011, 12:33

Christenen in Indonesië zwaar beveiligd naar de kerk
Simone Lautenbach − 22/04/11, 13:26

En politieman staat op wacht bij de ingang van een kathedraal in Jakarta. © afp
Christenen in Indonesië hebben vandaag onder zware beveiliging Goede Vrijdag gevierd. Vlakbij een kerk in Serpong, een buitenwijk van Jakarta, werden gisteren negen bommen gevonden. Sommige bommen lagen begraven onder een gasleiding. Het was de bedoeling dat ze op Goede Vrijdag af zouden gaan.

De Indonesische autoriteiten hebben honderdduizenden politieagenten in het hele land ingezet om kerken te beschermen. Alleen al in Jakarta waren er twintigduizend agenten op de been.

"Als wij vandaag niet waren gekomen zouden de terroristen hun zin krijgen", zegt de 35-jarige Grace Lianawati, die met haar familie een dienst bijwoont in de kerk in Serpong. "We zijn dankbaar dat de regering deze aanslag heeft weten te voorkomen. Moet je je voorstellen hoe erg dit had kunnen zijn", aldus Lianawati.

Moslimextremisten hebben verschillende zware aanslagen gepleegd in Indonesië. In 2002 kwamen bij bomaanslagen op twee nachtclubs op Bali 202 mensen, merendeels westerse toeristen, om het leven. Nadien vielen nog zeker zestig doden bij aanslagen op luxe hotels, restaurants en een ambassade. Honderden verdachten zijn opgepakt, veroordeeld en gevangengezet.

Indonesië is een overwegend Islamitisch land, maar ook andere godsdiensten, als het Christendom en het Hindoeïsme zijn aanwezig. De overheid is waakzaam over deze minderdheden. Niet alleen kerken zullen beveiligd worden, maar ook toeristische bezienswaardigheden, attracties en ambassades.

De politie heeft naar aanleiding van de gisteren gevonden bommen 19 terreurverdachten gearresteerd. Twee geheim agenten en een rechercheur raakten gewond tijdens een poging om de bommen onschadelijk te maken, aldus een woordvoerder van de politie. De expolosieven waren verpakt als boeken

De aanval is een voorbeeld van de verschuiving in de terroristische aanslagen in het land, zei een lid van de Internationale Crisis Groep. Aanvallers zijn nu afkomstig van kleine onafhankelijke groepen in plaats van de grotere gevestigde terreurgroepen zoals Jamaat Tawhid Anshoru of Jemaah Islamiyah. Ze richten hun acties op binnenlandse 'vijanden', zoals de politie, leden van een islamitische minderheidssekte, christenen en gematigde moslimleiders.

Bron: Trouw
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   vr 22 apr 2011, 12:34

'Christenen in moslimwereld vrezen geweld tijdens Pasen'
Marco Visser − 22/04/11, 14:12
Christenen in de moslimwereld zien het Paasweekend met angst tegemoet, stelt de stichting Open Doors die opkomt voor vervolgde christenen.

In Nigeria, Somalie, Pakistan, Irak en Egypte maken christenen zich grote zorgen. 'De bloedige aanslagen rondom Kerst 2010 liggen nog vers in het geheugen', zegt Open Doors-woordvoerder Wimco Ester.

Pasen staat volgens Open Doors bekend als het christenfeest bij uitstek. Juist daarom wordt het lijden, sterven en de opstanding van Jezus door extremisten aangegrepen om aanslagen te plegen.

'Met Pasen zitten de kerken extra vol', zegt Ester. 'Zelfs christenen die niet regelmatig naar de kerk gaan, komen dan meestal wel en iedereen weet wat er in Bagdad en Alexandrië gebeurde. Het is de vraag hoeveel christenen nu naar de kerk durven gaan.'

Op Goede Vrijdag is de spanning vooral hoog in Pakistan. 'Christenen zijn bang dat extremistische imams een menigte vormen om christenen aan te vallen', aldus Ester.

In het dorp Gujranwala zouden de meeste christelijke inwoners hun koffers al hebben klaarstaan om te vertrekken. In Gujranwala werden vorige week twee christenen gearresteerd 'uit bescherming'. Moslims beschuldigden hen van het ontheiligen van de Koran, waarop de oproep werd gedaan de christenen te straffen. De politie was ter plaatse voor het tot geweld kwam, maar de situatie is nog altijd uiterst gespannen.

In Nigeria speelt de verkiezing van de christen Goodluck Jonathan tot president hoog op. Ruim 15.000 mensen, van wie het merendeel christen, zijn op de vlucht geslagen. In het islamitische noorden van Nigeria vallen radicalen geregeld christenen aan.

In Somalie sleurden extremisten een 21-jarige ex-moslim die zich had bekeerd tot het christendom uit zijn woning en schoten hem dood. 'De schrik zit er goed in', aldus Ester. 'Somalische christenen weten dat de rebellen het christendom willen uitroeien. Ze moeten hun geloof volledig verbergen.'

Open Doors hoopt dat kerken in Nederland en België dit weekend stil willen staan bij het (dreigende) geweld tegen vervolgde christenen.

Bron: Trouw
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 00:08

Zojuist bij het twee uur nieuws.. 08 mei 2011
Kan er nog geen artikel over vinden maar dat zal morgen wel op internet verschijnen
Het nieuws bericht was als volgt

In Cairo hebben honderden moslims een koptische kerk aangevallen omdat het gerucht ging dat er een christen verscholen zat die zich wilde bekeren tot de islam

Nu vraag ik je ... pale


we zijn hard op weg om net als 4000 jaar geleden weer strijd te moeten leveren tussen christen en moslims

Even ter herrinering een krantenartikel van 09 maart 2011
http://nos.nl/artikel/224262-moslims-en-kopten-gedood-in-cairo.html

Mubarak weg en dan de christenen maar ook even wegvagen , althans zo lijkt het er wel op met onze vredelievende medemens

09 en 10 maart 2011
07 januari 2011


01 januari 2011


04 januari 201105 januari 2011Het ging toch alleen om het verjagen van Mubarak , of ben ik nu gek Evil or Very Mad
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 02:57

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/05/201157222446186609.html


Aljazeera heefthet al wel uitgebracht
Zal denk ik door het tijdverschil zijn
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 08:31

Misschien toch maar weer een atoombommetje? Jammer dat er dan zoveel onschuldige mensen het slachtoffer van zijn maar er zit teveel kwaad onder.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 10:57


http://www.nu.nl/buitenland/2509779/sektarisch-geweld-in-cairo-eist-levens-.html

Dit bedoel je, Tjaa... ja het zat er dik in dat dit zou gaan gebeuren, een griezelig vooruitzicht...
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 13:54

Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 13:55

Inderdaad Yoky dat was op het nieuws

Ik had de link naar Aljazeera neergezet omdat die eerder mee waren door het tijdverschil
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 15:43

Vroeger ging een oorlog om een stuk grond of een jachtgebied, nu heeft bijna iedere oorlog te maken met religie. Geloof maakt meer kapot dan je lief is.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 08 mei 2011, 15:45

Yoky schreef:

http://www.nu.nl/buitenland/2509779/sektarisch-geweld-in-cairo-eist-levens-.html

Dit bedoel je, Tjaa... ja het zat er dik in dat dit zou gaan gebeuren, een griezelig vooruitzicht...
Dit bericht stond vanmorgen al vroeg op internet.
Ik word hier doodziek van.
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 16 mei 2011, 00:18

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 16 mei 2011, 05:32

Amelie vindt dit waarschijnlijk heel normaal.
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Wereldleiders vinden vervolging christenen niet belangrijk   za 04 jun 2011, 14:21

Wereldleiders vinden vervolging christenen niet belangrijkOp de constatering dat er miljoenen christenen vervolgd worden, volgt geen gevoel van urgentie.
'De meeste Pakistanen zijn zich niet bewust van de gevaren, die onze blasfemiewetten zouden kunnen brengen. Wat als de Bijbelse boeken door de rechter worden beoordeeld en godslasterlijk worden bevonden? Moeten wij dan de Bijbel verbranden en de christenen doden?'

Dit vroeg Pakistans bekendste politieke analist Khaled Ahmed zich in 2006 af. Vijf jaar later blijkt zijn vraag bijzonder actueel te zijn.

Pornografisch
Een groep islamitische geestelijken wil dat het Pakistaanse Hooggerechtshof passages uit de Bijbel godslasterlijk verklaart, omdat islamitische profeten daarin op gebrekkige wijze worden beschreven. Bovendien wil men dat bepaalde passages uit de Bijbel als pornografisch en dus verboden worden aangemerkt. Wanneer het Hof hier niet in meegaat, willen de geestelijken de Bijbel in Pakistan in zijn geheel laten verbieden.

Tijdens een persconferentie stelde initiatiefnemer Abdul Rauf Farooqi, de leider van de islamisten van JUI-S (Jamiat Ulema-e-Islam Sami-ul-Haq groep), een organisatie die in nauw contact staat met de Taliban, dat hij graag wraak wil nemen op degenen die de Koran in de VS hebben verbrand. Maar door zelf een Bijbel te verbranden zou hij zich tot het niveau van deze godslasteraars verlagen. Vandaar deze actie tegen de Bijbel.

Nu zou het interessant zijn te weten over welke Bijbelpassages Farooqi zich opwindt maar daar is door de media niet over gerapporteerd. De reden daarvoor is dat degene die blasfemisch geachte zaken opschrijft zelf van blasfemie beschuldigd kan worden.

Blasfemisch
Daarom worden beschuldigingen van godslastering bijna nooit onderbouwd met bewijsstukken of getuigenverklaringen. Sterker nog, de meeste beschuldigingen van godslastering zijn vals. Soms is er zelfs door de aangever ervan een blasfemische daad gepleegd om daar een ander, meestal een lid van een religieuze minderheid, van te beschuldigen. Voor dit doel zijn er in Pakistan al heel wat Korans door moslims verbrand of besmeurd.

Er zijn ook islamitische geestelijken in Pakistan die liever niet zien dat de Bijbel wordt verboden. Niet omdat zij het niet met de analyse van Farooqi eens zijn, maar omdat dergelijke maatregelen de vijanden van de islam in de kaart zouden spelen. Alsof die zonder een dergelijk verbod niet al genoeg te melden hebben over de schade die door de islam wordt aangebracht in de Pakistaanse samenleving.

Door de blasfemiewetten en de islam zijn er mensen rechteloos in Pakistan en continu op de vlucht omdat zij door de overheid niet beschermd worden. Ze mogen geen aangifte doen als ze belaagd worden en als ze dat wel doen dan betalen ze daar een hoge prijs voor.

Dankbaar
Onlangs publiceerde de Times een artikel over Ashiq Bibi, de echtgenoot van de wegens blasfemie ter dood veroordeelde christin Asia Bibi. In het stuk wordt beschreven hoe Bibi heeft geleerd om dankbaar te zijn voor kleine zegeningen. Zijn vrouw is weliswaar ter dood veroordeeld, maar ze is niet door de boze menigte die haar uit haar huis sleurde vermoord. Hij is dankbaar dat ze relatief veilig in een cel zit want er staat een prijs op haar hoofd.

Zelf zijn Bibi en zijn dochters van tien en twaalf, waarvan er een gehandicapt is, niet veilig. Hij wordt door een groepje christenen verborgen en trekt in het geheim van plaats naar plaats, van safehouse naar safehouse. Er zijn mensen die er voor proberen te zorgen dat de familie asiel krijgt in Europa maar Bibi en zijn dochters willen zonder Asia niet vertrekken.

Olifant
Onlangs zijn er drie christelijke evangelisten van blasfemie beschuldigd omdat ze een artikel met de titel Islamitische Jihad hadden gedownload en geprint. Daarnaast zijn ze beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed.

Nu willen invloedrijke islamitische geleerden dat het bezitten of lezen van de Bijbel als een blasfemische daad wordt aangemerkt. De Britse journaliste Cristina Odone constateerde in de Telegraph dat de miljoenen christenen die op de wereld vervolgd worden de olifant in de kamer waren tijdens het gesprek van de presidenten van de VS en Groot-Brittannië.

Ze spraken over van alles, over de opwarming van de aarde, over Libië, Afghanistan en over de bereiding van hamburgers. Maar over de wereldwijde vervolging van christenen spraken ze niet. Het feit dat christenen verkracht, gemarteld, gedwongen bekeerd of vermoord worden in Pakistan, Egypte, India, Soedan, China en Noord-Korea, was geen onderwerp op de agenda.

Waarden
Moslims die lijden onder de tirannie van de Taliban of van een kolonel in Libië worden geholpen, maar vervolgde en verdrukte christenen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië niet. Waarom is dat, vraagt Odone zich af en ik doe dat met haar.

Odone denkt dat het te maken heeft met angst voor de islam omdat de vervolgingen hoofdzakelijk (maar zeker niet uitsluitend) in islamitische landen geschieden. Misschien, denkt Odone, zijn Obama en Cameron ook bang dat de moslims in westerse landen zullen worden bekritiseerd, als aan dit probleem teveel aandacht aan wordt gegeven.

Odone vindt dit een verkeerde redenering. Het Westen kan zijn waarden op deze manier niet hooghouden. Dat ben ik met haar eens. Het lot van vervolgde christenen wordt door wereldleiders niet belangrijk gevonden, niet als een nijpend probleem ervaren en dat is een zwakte van het Westen.

Urgentie
Laatst nam ik deel aan een discussie over de Arabische lente. Daar werd mij verteld dat het een historisch feit was dat christenen en joden het nog nooit zo goed hadden gehad als onder de islam. De vervolging van christenen in het Midden-Oosten had ook niets met de islam te maken, werd mij verteld. Dat was het dan.

Maar of je nu denkt dat christenvervolging iets met de islam te maken heeft, zoals ik van mening bent, of juist niet, dan nog zou op de constatering dat er miljoenen christenen vervolgd worden, een gevoel van urgentie moeten volgen. Dat is dus niet het geval. Niet bij politici, niet bij de media, niet onder academici of studenten.

Een ander zo onbelangrijk vinden dat je er geen aandacht aan besteedt als hij wordt vervolgd is een zeer ernstige vorm van blasfemie. Ik vrees dan ook dat Odone geen gelijk heeft. Het onderwerp christenvervolging was geen olifant in de kamer toen Obama en Cameron met elkaar spraken. Het was er helemaal niet.

Ze blijven liever gezellig meeheulen en kruipen met en voor de Islam , tja dan kom je er wel
Zodra 1 christen een koran verbrand , dan laten ze wel hun stem horen en spreken ze er schande van en veroordelen ze het
Maar dat de moslim heeft gereageerd met 20 man af te slachten , och thats all in the game
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden


http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/8635/Wereldleiders_vinden_vervolging_christenen_niet_belangrijk
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 31 jul 2011, 16:22

12
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 01 aug 2011, 07:42

Christenen en andere andersdenken delven over een paar jaar het onderspit, al is het alleen maar vanwege hun beheerste voortplantingsdrift.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Christenen in islamitische landen
Terug naar boven 
Pagina 2 van 4Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DE ROMMELZOLDER :: AKTUEEL politiek en maatschappij :: RELIGIE-
Ga naar: