DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Christenen in islamitische landen

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4  Volgende
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Christenen in islamitische landen   do 16 dec 2010, 13:16

christenen worden vervolgd in islamitische landen en het verbaast me oprecht dat de linkse kerk oorverdovend zwijgt over dit grote onrecht.
kom aan een moslim en de linkse kerk schreeuwt moord en brand.

het is uiteindelijk de paus die zich publiekelijk uitlaat in ongekend felle bewoordingen.do 16 dec 2010, 13:53

Paus waarschuwt voor antireligieus fanatisme


VATICAANSTAD - Paus Benedictus XVI heeft het donderdag opgenomen voor de christenen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Hij heeft regeringen gewaarschuwd dat zij niet voor „antireligieus fanatisme“ moeten zwichten.


Paus Benedictus XVI Foto: AFP „Ik vraag al de gezagsdragers om snel te handelen en een einde te maken aan elke ongerechtigheid jegens de christenen die in die landen wonen”, schrijft de paus in een boodschap ter gelegenheid van Wereldvredesdag (1 januari).

De paus herinnert eraan dat veel christenen dagelijks worden gekwetst en vaak in angst leven, omdat zij de waarheid zoeken, in Jezus Christus geloven en hartstochtelijk pleiten voor eerbiediging van hun recht op godsdienstvrijheid. De paus noemt die situatie onaanvaardbaar.

Benedictus heeft zich zelden zo onomwonden uitgelaten over het recht van christenen om hun geloof vrij te beleven.bron: de telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   vr 17 dec 2010, 09:11

Misschien dat de dominees van andere stromingen er tijdens hun preek ook een keer de aandacht op kunnen vestigen. Ik begrijp niet waarom men zo tolerant is ten aanzien van het Islamitisch geweld tegen Christenen en andere andersdenkenden. Is dat omdat er in de Bijbel staat dat je degene die je slaat de andere wang moet toekeren?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   vr 17 dec 2010, 10:50

"Tolerantie wordt een misdaad als ze wordt toegepast op het kwaad." (Thomas Mann).
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   vr 17 dec 2010, 11:10

Je onderschrift is inderdaad heel erg toepasselijk.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 01 jan 2011, 16:43

Na de Jodenjacht volgt de christenjacht
FILANTROOP - 01 JANUARI 2011


Het is maar goed dat de Joden van het Midden-Oosten hun eigen staat hebben en de verantwoordelijkheid over hun veiligheid in eigen handen houden.


Waren het christenen en leefden ze verspreid over het Midden-Oosten dan zouden ze nu voortdurend doelwit zijn van pogroms en Bartholomeüsnachten. Ofwel liggen ze verplicht dag en nacht op de knieën de hielen van de islam te likken om van hun voortbestaan verzekerd te zijn. En dan nog wordt geen zekerheid geboden voor een veilig leven in het volledig geïslamiseerde Midden-Oosten.

Recente berichten over de situatie van de christenheid in het Midden-Oosten herinneren eerder aan de Kristallnacht dan aan wat onze eigen links/christelijke gedachtepolitie ons tracht op te dringen. Vorig jaar kerstmis werd het de christenen van het door de Turken bezette deel van Cyprus onmogelijk gemaakt de bij de kerst behorende kerkelijke liturgie te verrichten. Turkse militairen drongen de Sinesioskerk binnen, verstoorden de kerkdienst en dwongen de prelaat en zijn volgelingen het gebedshuis te verlaten. Let wel, Turkije is een serieuze kandidaat ploeggenoot van de EU te worden.

En om het nieuwe jaar luister bij te zetten, besloten moslimextremisten oudejaarsdag een autobom bij een koptische kerk in Egypte te laten exploderen, met als saldo 21 doden. Nu het jagen op Joden niet lukt ondanks de natte dromen van links Nederland, lijken de moslims zich meer en meer te vergenoegen met christenen als alternatief doelwit. Daarom de toenemende berichtgeving over misdaden tegen de christenen van het Midden-Oosten.

En zowaar, sedert Conny Mus heengegaan is, blijkt zelfs RTL het opportuun te vinden de situatie van de christenen in Turkje ook eens over het voetlicht te brengen. En dat bij het ontberen van aandacht hierover door christenen van het soort Doekle Terpstra, Huub Oosterhuis, Dries van Agt en de aan de islam hondstrouwe christenmarxisten.

De Joden dragen de vervolging in hun genen met zich mee en laten zich niet zo makkelijk meer verschalken. Moslims daarentegen hebben zich tot in hun genen laten vollopen met een natuurlijke afkeer voor alles wat niet islamitisch is. Al in de vroege historie van de islam werden niet alleen Joden tot een uiterlijke herkenning verplicht, ook christenen moesten zich met een “Jodenster” avant la lettre laten stigmatiseren. Onder de kalief Harun al-Raschid (786-807) werd een puntmuts verplicht. De kalief al-Mutawakkil schreef in 850 niet-moslims voor een gele hoofddoek te dragen indien die tot de hogere kasten behoorden. De lagere kasten werden tot het dragen van gele vlekken op zowel de achter- als de voorzijde van de kledij verplicht.

De latere Jodenster vond dus geen oorsprong in Europa, maar moet via een straffe sirocco overgewaaid zijn richting Rome, waar tijdens het Vierde Lateraanse Concilie van 1215 onder paus Innocentius III, besloten werd dat Joden geelgekleurde herkenningstekens moesten dragen.

Het hoeft geen betoog dat als Amsterdamse Joden net zo herkenbaar zouden zijn als destijds door de islam en de roomse kerk bevolen werd, het aantal antisemitische incidenten een veelvoud zou zijn van wat ze nu is.

Het handjevol marxistische en/of aan de linkse pers en omroepen schatplichtige Joden, dat van de Joden van Israël eenzelfde makheid eist als waaraan nu de christenen in het Midden-Oosten ten offer vallen, even niet meegerekend, voelen Joden er niks voor nog eens de spreekwoordelijke pispaal van het antisemitisme te zijn. Ze verdedigen zich, dan wel maskeren hun Jood-zijn in een mimicry die hen van schimpscheuten en geweld moet vrijwaren.

Terwijl Nederlandse moslims zich daarentegen kunnen permitteren in toenemende mate herkenbaar de openbare ruimte te betreden, zullen niet alleen de Joden, en sedert langere tijd ook de homo’s, hun herkenbaarheid moeten beteugelen om zich van ellende te vrijwaren, maar zou dit lot ook de christenen wel eens kunnen treffen.

Zoals de Jodenjacht met moslims naar Nederland mee immigreerde, lijkt het nog slechts een kwestie van tijd te zijn dat ook christenen zich moeten verhullen om zich van vervolging te vrijwaren. Tot nu toe is de islam zeer succesvol geweest in het naar Nederland importeren van de voor de islam zo typische folklore. Met de vervolging van christenen zal dat dus op den duur ook wel lukken.

In Amsterdam moest de eerste herkenbare christen in 2009 uit het openbaar vervoer wijken omdat die met een kruisje van amper 5 centimeter lang zijn geloofsovertuiging niet wilde verhullen. En dat in de gedachte dat je als vluchteling voor islamitisch geweld in Nederland veilig voor je overtuiging uit kunt komen. Hedenochtend mocht deze Egyptische kopt in het nog maagdelijke jaar vernemen dat in zijn geboorteland 21 geloofsgenoten door de islam om zeep geholpen werden. Het zoveelste incident in dat land tegen de kopten. Ondertussen lopen cynische christenmarxisten verblind te hoop tegen Wilders.

bron: het vrije volk
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 01 jan 2011, 16:46

Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

zaterdag 1 januari 2011 08:18

ALEXANDRIË (ANP) - Door een aanslag op een christelijke kerk in de Egyptische stad Alexandrië zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zaterdag.

Een autobom ontplofte rond middernacht bij de orthodox-Koptische kerk, op het moment dat veel kerkgangers samen oud en nieuw vierden. Ook een nabijgelegen moskee raakte beschadigd. Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk ook islamieten. In eerste instantie meldde de overheid dat er zeven mensen waren omgekomen.

Na de ontploffing reden ambulances af en aan om gewonden naar ziekenhuizen te brengen. ,,Het lijkt wel een straat in Bagdad'', aldus een ooggetuige.

Protesten

Direct na de explosie gingen honderden christenen de straat op om te protesteren. Christenen en moslims wierpen stenen naar elkaar. Ook werden auto's in brand gestoken. ,,We offeren onze zielen en bloed voor het Kruis'', riepen de christenen, die door de politie met traangas uiteen gedreven werden.

Egypte is een islamitisch land, maar met een aanzienlijke christelijke minderheid. De christenen vormen ongeveer 10 procent van de bevolking van 79 miljoen Egyptenaren. De laatste maanden waren er conflicten tussen moslims en christenen. In november vochten honderden christenen met de oproerpolitie en moslims, omdat ze geen kerk mochten bouwen in een voorstad van Caïro. Volgens analisten is het in Egypte makkelijker een moskee te bouwen dan een kerk.

bron: elsevier
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   za 01 jan 2011, 16:49

Paus roept na aanslag op tot bescherming christenen
zaterdag 1 januari 2011 16:22

Paus Benedictus XVI heeft wereldleiders zaterdag opgeroepen christenen te beschermen tegen onverdraagzaamheid en discriminatie.

De paus wil met wereldleiders overleggen over vrede
De paus deed deze oproep in zijn nieuwjaarsrede nadat tijdens nieuwjaarsnacht een aanslag was gepleegd op een christelijke kerk in de Egyptische stad Alexandrië. Zeker 21 mensen kwamen daarbij om het leven.

De paus riep christenen die in gebieden wonen waar ze het moeilijk hebben, op zich niet te laten ontmoedigen.

Gevaar
Benedictus XVI benadrukte dat de mensheid niet gewend mag raken aan conflicten die slachtoffers eisen en de toekomst van mensen in gevaar brengen.

Verder liet Benedictus weten dat hij in oktober in het Italiaanse Assisi een bijeenkomst met wereldleiders wil houden. Op die bijeenkomst wil hij praten over maatregelen ter bevordering van de wereldvrede.

Door Jeroen Langelaar

bron: elsevier

de paus is een roepende in de woestijn.
het zal de linkse kerk een rotzorg zijn of er christenen in islamitische landen vermoord worden..
de linkse kerk en haar cabaretiers beschimpen liever de katholieke kerk.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 02 jan 2011, 16:53

Als er vanavond iemand een rotje in de richting van een moskee gooit haalt dat morgen de voorpagina van iedere krant.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   zo 02 jan 2011, 17:14

Christenen belaagd in moslimlanden.

Iedereen weet wel dat niet-Moslims in islamitische landen ondergeschikte rechten hebben dan Moslims. Men hoeft de Koran maar open te slaan om te begrijpen waar dat vandaan komt. Deze vernederende beperkingen voor niet-Moslims zijn dan ook vastgelegd in de islamitische wetgeving, de Sharia, die gebaseerd is op de heilige geschriften van de Islam. (lees: o.a. het shariahandboek “The Reliance of the Traveller”, gecertificeerd door de meest prestigieuze, islamitische Al-Azhar universiteit te Cairo)
Daarbij ligt er bij de Verenigde Naties in plaats van de Declaration of Human Rights, de Caïro Declaration on Human Rights in Islam uit 1990, die is ondertekend door de ministers van Buitenlandse Zaken van de Organization of the Islamic Conference (OIC), de organisatie van 56 islamitische landen om de solidariteit van de Moslims te promoten. De laatste twee artikelen 24 en 25 geven duidelijk aan dat alle artikelen van de Caïro Declaration of the Human Rights in Islam in deze verklaring volledig ondergeschikt zijn aan de wetgeving van de Sharia. Recentelijk is door de VN zelfs het artikel in de Declaration of the Human Rights de bescherming van “seksueel anders georiënteerden” onder druk van de OIC geschrapt, waardoor de VN aangeeft dat het zij het leven van homoseksuelen niet meer beschermingswaardig acht.
Als men de wetgeving voor niet-Moslims in de shariawetboeken na leest, leert men de feiten die het minderwaardig en gewelddadig behandelen van niet-Moslims in islamitische landen rechtvaardigen en deze hebben alles te maken met de Islam. De christelijke kerken, alle politici en de media kennen deze feiten, maar gaan door met het systematisch bagataliseren, negeren en verzwijgen ervan. Onder druk van terreur en propaganda denken zij dat ze daardoor eerlijke, sociale, politiek correcte mensen zijn.
Alle kritiek op deze minderwaardige discriminatie, vastgelegd in de islamitische wetgeving, van andersdenkende minderheden hebben ze verdraaid tot discriminatie tegen Moslims. Precies zoals de Sharia dat voorschrijft. Zij hebben zich met alle macht ingezet om islamcritici dusdanig te demoniseren, zodat ze nu zelf met de rug tegen de muur staan. Ze kunnen nu zelf geen kritiek op de minderwaardige behandeling van “ongelovigen” onder de Islam meer leveren omdat ze dan hun eigen geloofwaardigheid in diskrediet brengen.
Zij hebben hun ruggegraat en waardigheid verloren door het systematisch verdraaien, bagataliseren, negeren en verzwijgen van deze feiten en door nimmer kritiek te leveren op de minderwaardige positie van niet-Moslims onder de islamitische wetgeving in moslimlanden en hebben zodoende hier indirect hun steun en toestemming aan verleend. Het is dan ook niet verbazingswekkend dat over een tijdje dit het volgende genegeerde schandaal binnen de muren van de kerk zal worden.
Met name de kerk en de christenen komen in Nederland met prachtige, tolerante retoriek alleen nog maar op voor de Islam, terwijl zij negeren dat hun volgelingen en geloofsgenoten in moslimlanden naar de maatstaven van de islamitische wetgeving een inferieure behandeling krijgen. Door dit totale gebrek van relativeringsvermogen hebben zij hun “broeders en zusters” en anderen minderheden in moslimlanden lafhartig en hypocriet in de kou laten staan. Dit geldt natuurlijk voor alle “correcte” lieden, die o zo bang zijn om de discriminerende en gewelddadige kanten van de Islam te onderkennen van deze in hun ogen zo tolerante en vredelievende religie.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 15:04

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 15:05

Gooi een rotje naar een moskee en heel Europa staat op de achterste benen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 15:06

plus alle islamitische landen..
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:38

ma 03 jan 2011, 21:06 | 4 reacties | lees voor

Nederlandse kerken genoemd op lijst al-Qaeda

AMSTERDAM - Drie koptische orthodoxe kerken in Nederland worden op een lijst van al-Qaeda genoemd als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. Het betreft de koptische kerken van Eindhoven, Utrecht en Amsterdam, aldus woordvoerders van de drie christelijke kerkgenootschappen.


De kerken staan samen met tientallen andere koptische kerken in Egypte en Europa op de website Shumukh al-Islam. Deze website heeft ertoe opgeroepen om bomaanslagen te plegen op kerken tijdens de koptische Kerstmis, op 7 januari. Ook de al-Qissiddinkerk in Alexandrië in Egypte, waar zaterdag zeker 21 mensen om het leven kwamen bij een bomaanslag, stond op deze lijst.

Pastoor Jozef Rizkalla van de koptische kerk in Eindhoven gaat dinsdag aangifte doen bij de politie. „We hebben niets in handen, we kunnen alleen bidden en aangifte doen. We gaan door met onze vieringen”, aldus de pastoor.

De kerken zijn bezig met het regelen van beveiliging, onder meer voor donderdag tijdens kerstavond. Een bestuurslid van de koptische kerk in Utrecht riep maandagavond op tot kalmte: „We nemen de zaak serieus, maar laten we geen paniek veroorzaken.” Op de website van de koptische kerk in Utrecht staan foto's van de aanslag in Egypte, waarbij ook tachtig mensen gewond raakten.

Secretaris Magdy Ramzy van de koptische kerken in Nederland is dezelfde mening toegedaan. „Ik vraag me af of het verstandig is om hier media-aandacht aan te schenken. Daarmee voldoen we precies aan de wens van de terroristen die publiciteit willen. Beter is dat men ons komt helpen met terrorismebestrijding door te patrouilleren op kerstavond.”

De genoemde Nederlandse kerken herbergen de grootste koptische gemeenschappen in ons land. De kerken in onder meer Den Haag, Leeuwarden, Assen en Enschede zijn kleinschaliger van omvang.

Op de lijst staan ook koptische kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië.

bron: de telegraaf
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:49

Geweldig dat links al die jaren de kop in het zand heeft gestoken en niets anders heeft bedreven dan struisvogelpolitiek, daar plukken we nu allemaal de vruchten van.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:55

er moet eerst iets verschrikkelijks gebeuren ...lijkt wel....eer de ogen van die linkse gasten opengaan
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:56

Denk je dat die ogen ooit opengaan? Ik heb daar zo mijn twijfels over.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:57

misschien ben ik te optimistisch
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   ma 03 jan 2011, 20:58

Of te hoopvol.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   di 04 jan 2011, 07:15

di 04 jan 2011, 07:24 | 2 reacties | lees voor

NCTb houdt situatie kopten in de gaten

DEN HAAG - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft regionale politiekorpsen opgeroepen 'een oogje in het zeil te houden' bij koptisch-orthodoxe kerken. Ook houdt de dienst op internet de 'koptische belangen in Nederland' in het oog. Dat meldde een woordvoerder van de NCTb maandagavond laat.


Aanleiding voor de maatregelen is de aanslag op de al-Qissiddinkerk in Alexandrië, waarbij zaterdag 21 mensen om het leven kwamen. Over de beveiliging van de koptische kerken wil de dienst verder niets kwijt.

De woordvoerder benadrukte dat de maatregelen niets te maken hebben met het verschijnen van een lijst op internet waarop mogelijke terreurdoelen zouden staan. Koptische kerken in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam worden op die lijst genoemd tussen andere kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië. De pastoor van de koptische kerk in Eindhoven heeft aangekondigd dinsdag aangifte te gaan doen. Volgens de NCTb doet hij dat op eigen initiatief.

Of de lijst met doelwitten serieus te nemen valt, kon de woordvoerder niet zeggen. „Er circuleert veel op internet. Wij proberen dat samen met de AIVD goed in de gaten te houden.”

bron: de telegraaf


ik meen op 7 hanuari vieren de kopten nieuwjaar. ik hou mijn hart vast
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   di 04 jan 2011, 08:22

Het is toch te zot voor woorden dat de ene religie tegen de andere moet worden beschermd? Vredelievende godsdienst, wat een gotspe.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:04

Het is vreselijk dat christenen in islamitische landen om hun geloof worden vervolgd.Sommige reactie van jullie geven mij de indruk dat links (juliie bedoelen toch niet weer de P.v.d.A, SP en Groen Links?!) en de RK kerk hier alles mee te maken hebben.

Maar lieve mensen het zal jullie toch hopelijk duidelijk zijn dat het vervolgen van christenen niet alleen in Islamitische landen, maar b.v. ook in China alles te maken hebben met onderlinge en al eeuwen durende twisten en haat tegen elkaar. Op zich zelf is dat al erg genoeg, maar (links) Europa en de RK kerk hebben hier in dit geval niets mee te maken.

We moeten, om ons maar tot Nederland te beperken, niet allen de kerken MAAR OOKde moskeeën beschermen en zeker niet met rotjes gaan gooien (al is dat laatste waarschijnlijk ironisch bedoeld).

Ik ben zeker geen fan van de RK kerk en zeker niet van paus Benedictus,maar ik ben het wel van harte eens met zijn oproep voor vrede en verdraagzaamheid
Terug naar boven Ga naar beneden
Tjaa
Admin
avatar

Man Aantal berichten : 5444
Registratiedatum : 16-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:20

Niets tegen in te brengen Adri
De geloofstrijd is al 2000 jaar oud
Eeuwig zonde dat toen iemand meende een bestseller te moeten schrijven
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 00:32

Very Happy


Laatst aangepast door Fleur41 op ma 28 feb 2011, 12:29; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 07:13

Hoe komt het dat de mens zich door een religie laat onderdrukken? Is dat angst? Wie gelooft uit angst is geen echte gelovige, wie zich onderwerpt omdat hij of zij binnen een zeker religieus milieu wordt geboren is ook geen echte gelovige, die gelooft, zonder dat zelf te beseffen, alleen omdat hij niet beter weet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   wo 05 jan 2011, 08:47

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Christenen in islamitische landen   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Christenen in islamitische landen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 4Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DE ROMMELZOLDER :: AKTUEEL politiek en maatschappij :: RELIGIE-
Ga naar: