DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Winter 2011-2012

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:17

Griep is geen onschuldige ziekte, ook niet voor gezonde mensen. Je gaat toch gauw plat voor minstens een week en kwakkelt dan nog een week ofzo na. Hier is de indicatie voor iedereen, jong en oud, gezond en minder gezond. Gratis bij de dokter of drogist/apotheek (onder de meeste verzekeringspolissen) en zonder afspraak. Scheelt behoorlijk in economische productiviteit omdat het ziektepercentage enorm zakt. Omdat je ieder jaar een andere "cocktail" krijgt bouw je immuniteit op tegen diverse soorten. Je bent ook beter beschermd tegen griepsoorten die wellicht niet in de cocktail zitten van dat jaar omdat je lichaam zelf die "kruis immuniteit" opbouwt. Men weet dat er een griepepidemie zal komen omdat die historisch gezien steeds terug keren, maar niet precies wanneer. Het is al een aantal jaren geleden dus statistisch gezien zijn we aan de beurt. Lees eens wat de Spaanse griep deed destijds. Nee, griep is serieus. Gewoon halen die prik ieder jaar, dan heb je je best gedaan. Ziek wordt je er niet van de inenting zelf want het is een dood virus dus dat kan niet. Als je toevallig toch ziek wordt die winter is het minder dan wanneer je de prik niet had gehaald, zo is het mij uitgelegd. Heb in mijn hele leven nog nooit griep gehad en dat houd ik liever zo, als ik zie hoe ziek mensen er van kunnen worden. Longontsteking is men nog het meest bang voor en dat kun je eraan overhouden. No thanks. Heb hem al gehaald, man en dochter ook, en geen last.

Source: Global Security.org


During a typical year in the United States, 30,000 to 50,000 persons die as a result of influenza viral infection. Frequently cited numbers are 20,000 deaths each year, and 37,000 annual deaths. About 5-10% of hospitalizations for influenza lead to fatal outcome in adults.

Pandemic years are associated with many more cases of influenza and a higher case fatality rate than that seen in seasonal flu outbreaks. It is common to encounter clinical attack rate ranges for seasonal flu of 5% to 15% in the literature. For pandemic flu, clinical attack rates are reported in the range of 25% to 50%.


According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), it has been estimated that in the absence of any control measures such as vaccination and drugs, a "medium-level" influenza pandemic in the United States could kill 89,000 to 207,000 people, affect from 15 to 35 percent of the U.S. population, and generate associated costs ranging from $71 billion to $167 billion. Another Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimate suggested that, in the United States alone, up to 200 million people will be infected, 50 million people will require outpatient care, two million people will be hospitalized, and between 100,000 and 500,000 persons will die. These numbers are significantly higher than the estimates used by the Deparment of Homeland Security. The HHS notes that the death rate associated with the 1918 influenza applied to the current population would produce 1.9 million deaths in the United States and 180 million to 360 million deaths globally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:30

Ik hoorde dat een huisarts 10 Euro per griepprik krijgt, een dag vaccineren, twee keer twee uur een extra assistente betalen tikt best lekker aan. Als er 500 mensen komen is dat toch 5.000 Euro. Mijn HA is in de week na de griepprik altijd een week met vakantie. Dat mag ze van mij hoor, ze heeft een heel drukke praktijk, heeft nog de aandacht voor haar patiënten die bij de jongere generatie huisartsen ontbreekt. Ik hoop dat ze nog een tijdje blijft, ze is net zo oud als ik.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:52

Stomtoevallig had ik vanmiddag een ontmoeting met een bazinnetje van een andere hond, die vertelde dat er gisteren in het programma Moraalridders een huisarts het erover had, heb even gegoogeld en kwam dit tegen:
Zal morgen of zo het eens bij uitzending vermist bekijken, als ik het niet vergeet, nu weinig tijd ervoor, is een beetje rommelig hier.'Zinloze griepprik werk van geneesmiddelenlobby'
26 oktober 2011
Er zijn geen overtuigende onderzoeken die aantonen dat ouderen die een griepprik krijgen minder vaak ziek worden dan zij die dat niet krijgen. Dat zei huisarts Hans van der Linde woensdagavond in Moraalridders. Toch wordt de prik al jarenlang voorgeschreven, omdat de geneesmiddelenindustrie dat graag wil.

Jaarlijks krijgt Van der Linde zo'n zeshonderd patiënten in zijn praktijk die hem vragen om de griepprik. De huisarts uit Capelle aan den IJssel geeft die ook zonder morren, ondanks dat hij de werking ervan in twijfel trekt.: 'Morele discussies moet je niet over de hoofden van je patiënten voeren.'

Volgens Van der Linde is de griepprik een typisch voorbeeld van 'als het kan, dan moet het ook'. 'Virologen zijn trots op hun product en ijveren ervoor dat de prik gebruikt wordt. De farmaceutische industrie onderhoud goede banden met instituten als het RIVM. Die bevelen de griepprik dan weer hartelijk aan. Ik zeg niet dat het allemaal handjeklap is, maar Roel Coutinho zal zijn zakelijke relaties nooit voor het hoofd willen stoken. Een lippendienst is zo gedaan. Dat is in de afgelopen dertig jaar heel langzaam zo gegroeid.'

Inkomsten
Huisartsen verdienen per uitgedeelde griepprik zo'n 8 à 10 euro. De jaarlijkse prik is zo goed voor enkele duizenden euro's aan inkomsten. Van der Linde: 'Een collega zegt altijd: U wordt er niet ziek van, en ik wordt er beter van.'


Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:54

O ja, het was in Moraalridders, ik heb het ook gehoord, dacht even dat ik het in het journaal gehoord had. Ik heb ook mijn twijfels over het nut maar ik denk ook maar "baat het niet, schaden zal het ook wel niet" alhoewel ik sinds dinsdag behoorlijk rillerig en wiebelig ben.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:55

Dit zal wel een vervolg krijgen denk ik.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:55

Vorig jaar 14 miljoen weggeggooid aan die MExicaanse griepprik. Kassa.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:58

Ik weet wél dat je niet voor elke soort griep resistent wordt gemaakt en dat het ook goed is om eens in de zoveel jaar gewoon griep te krijgen, zodat je lichaam zelf weer antistoffen opbouwt.
Dus ja, wat is wijsheid, ieder moet dit voor zichzelf bepalen, maar ik vind het gek, dat als een huisarts zit te verkondigen, hij ze zelf wel geeft aan zijn patienten.
Wees dan een vent en weiger het!

Ben ook wel benieuwt hoe Knevel erop reageert, die kan ook nogal eens uit zijn slof schieten bij zoiets. Maar dat zie ik morgen of zo wel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:58

Yoki, dit heb je nu altijd: Voor- en tegenstanders en ieder komt met overtuigende redenen. Uiteindelijk doe je wat voor jou het prettigst is. Jongste is studente en werd vaste prik (Wink) elke December ziek met de griep. Sinds de inentingen (2000) geen griep meer gehad. Zij kan het zich niet veroorloven omdat juist in die tijd de eindexamens van dat semester vallen en met een echte griep kun je het wel vergeten. Te groot risico. Mijn man reist veel voor het werk en staat overal aan bloot (handjes geven, openbare toiletten, openbaar vervoer, etc.), dus hij ook en jawel, laatste keer dat hij griep had is zeker 15 jaar geleden. Ik vertrouw maar op de studies en statistieken. Liever "oh well" than "oh my God".

Overigens hoef je geen griep te krijgen om je immuunsysteem meer resistent te maken. Ook dat is dan resistentie tegen de heersende griep die jij toevallig net pakte dat jaar en niet tegen alle soorten griep. Datzelfde kan dus ook gewoon via vaccinatie. Je lichaam en immuunsysteem zien het verschil niet. Liever niet ziek worden en het risico van bijkomende infecties.


Laatst aangepast door Clineke op do 27 okt 2011, 14:00; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 13:59

Dat bedoel ik, Marijke, zo vinden ze dit jaar ook wel weer een griep die de wereld bedreigt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:01

Één van onze kinderen neemt hem ook, die krijgt hem via zijn werk, zit in de zorg, heeft er ook geen last van. 't is dat manlief er heel de winter beroerd van is, dat hij hem niet meer neemt, anders zou ie het denk ik wel doen. Hij werkt ook met veel mensen, dus neemt aan dat ie wel weerstand op heeft gebouwd, met al die handjes en hoesten en proesten.
We wachten het maar af...

Weet je, soms denk ik weleens dat ze met die griepprik dingen kunnen uitproberen, maar dan kom je in de complottheorieen terecht en dat is ook niet goed.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:09

Complotten geloof ik niet in (i.t.t. ons aller paranoide Toots). Teveel mensen moeten de mond dicht houden om zoiets succesvol te laten verlopen. We weten zelf hoe het in praktijk gaat: Zodra TWEE mensen iets weten, weet de hele wereld het.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:19

Nou, soms verdenk ik die ene viroloog er wel van, dat ie kontakten heeft met de farmaceutische industrie, niet Coutinho, maar die andere, kan niet op de naam komen, die was zoveel op de kijkbuis, toen de Mexicaanse griepspuit aangeprezen werd.
Toen er veel kommentaar kwam zag je hem ineens niet meer en werd Coutinho naar voren geschoven.
Ook nooit gehaald trouwens, die mexicaanse griepspuit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:20

Ik zou de prik ook halen, maar zit niet in een "groep". Als ik m'n HA bel kan ik hem natuurlijk ook best wel krijgen. Rolling Eyes maar denk er eigenlijk nooit over na....
Heb nooit echte griep gehad, rillerig met spierpijn of een koudje dat wel. En vorig jaar paar weken m'n stem kwijt geweest inclusief keelpijn.

Dat de huisartsen er een vergoeding voor krijgen vind ik geen probleem. Ik neem aan dat ze hun klanten moeten aanschrijven, extra tijd voor inschalen etc.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:30

Als kind heb ik de Hong Kong griep gehad, daar ben ik wel ziek van geweest, ik herinner me nog dat ik een keer uit bed kwam en meteen languit op de grond lag. Een paar jaar geleden had ik ook griep, manlief begon ermee maar met minimale verschijnselen omdat zijn kantoor destijds iedereen liet vaccineren, uiteraard op vrijwillige basis maar hij heeft me wel besmet. Om de één of andere reden kreeg ik het echt te pakken. Ik ben de laatste die in bed kruipt als ze zich niet lekker voelt maar ik heb drie dagen als een half dood vogeltje in bed gelegen. Omdat ik zo nu en dan nog een kort Prednisonkuurtje gebruik heb ik geen weerstand tegen virussen. Nu heb ik die prik wel gehaald (moet van de internist) maar volgens mij heb ik al een stevig griepje gehad, ben een tijdje goed beroerd geweest, van een gewone verkoudheid ben ik nooit ziek, alleen soms moe van het hoesten en proesten maar van een griep ben je slap, overal spierpijn, koppijn, geen eetlust.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:31

Gossa schreef:
Ik zou de prik ook halen, maar zit niet in een "groep". Als ik m'n HA bel kan ik hem natuurlijk ook best wel krijgen. Rolling Eyes maar denk er eigenlijk nooit over na....
Heb nooit echte griep gehad, rillerig met spierpijn of een koudje dat wel. En vorig jaar paar weken m'n stem kwijt geweest inclusief keelpijn.

Dat de huisartsen er een vergoeding voor krijgen vind ik geen probleem. Ik neem aan dat ze hun klanten moeten aanschrijven, extra tijd voor inschalen etc.

Ze hebben er inderdaad een hoop werk aan, ik vind die vergoeding dan ook zeker niet onterecht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 14:59

De "Mexicaanse" griep zat hier vorig jaar automatisch in de griep vaccinatie van dat jaar. Stond erbij in een brochure maar ik denk dat veel mensen het niet eens wisten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 15:34

Gisteren de griepprik gehaald. Nu ben ik een beetje gaar en slaperig en weet niet of het daarvan komt. Vanmiddag een bijna-smak gemaakt door een boontje op de vloer bij de boer. Nu weet ik dus niet of de hoofd- en spierpijn daarvan komt of van de prik.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 16:08

Wintermode 2011-2012
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 16:15

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   do 27 okt 2011, 16:24

ik heb hem vandaag gehaald. voor het eerst. en ben blij dat ik de komende tijd géén griep krijg. dat is me héél wat waard !
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 07:44

Wij moeten hem nog halen, hier kan je bij elke pharmacie de vacinatie kopen, voor nog geen €7. En dan door een verpleegster of huisarts laten prikken. Vanwege mijn verminderde longfunctie kom ik er voor in aanmerking, moet ik eerst naar de huisarts voor de brief van het ziekenfonds te stempelen dan naar de pharmacie, dan weer naar de huisarts.......pfffff ik koop hem liever gewoon.

In ned. nam ik hem al. Sinds de hete zomer vaan 2003 toen wij erg ziek werden hebben mijn longen een klap gehad, en ben ik erg ziek geweest van de griep een paar jaar lang. Wij hebben het vermoeden dat wij in die zomer op een camping in frankrijk besmet zijn geraakt met het legionella bacterie. Maar daar kwamen wij pas later achter na lang ziek zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 13:36

Oh wat erg, Sharky! Groot gelijk dat je de vaccinatie gaat halen. Pas goed op jezelf.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 13:58

Dat was een afschuwelijke zomer met veel zieke mensen, er overleden toen ook veel bejaarden. Wij zaten toen in een gîte in midden Frankrijk, 's ochtends om half acht reden we naar Argentat, daar was de supermarkt dan open als we aankwamen, snel een kop koffie op een terras, terug naar "huis", zes flessen water in de koelkast, bijna de hele dag binnen achter dikke muren en 's avonds als het donker werd naar buiten. Ben er een expert geworden in koude maaltijden. We hebben daar twee weken vrijwel niets gedaan, mijn boef lag hele dagen in de badkamer op de tegels.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:06


En ok het levert mooie plaatjes op 2007 tijdens de rijpvormingTerug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:27

lekkere warme laarsjes....Laughing
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:29

Laughing
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:37

Lekker kontje. Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:38

kontje ???
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:39

Dikke reet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:40

hangwangen
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 15:54

Lekkere sneeuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 16:04

Vogezen Sharky, die zijn voor jou niet zo heel ver weg.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 16:11

idd, zijn we weleens doorheen gereden. Evengoed nog wat uren rijden. ik zal eens kijken hoe ik mischien foto's hier kan plaatsen van de sneeuw bij ons.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   vr 28 okt 2011, 16:17

Mmmmmm dat gaat me nooit lukken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Winter 2011-2012   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Winter 2011-2012
Terug naar boven 
Pagina 2 van 4Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DE ROMMELZOLDER :: AKTUEEL politiek en maatschappij :: MILIEU en WEER-
Ga naar: