DE ROMMELZOLDER


 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Planet Earth

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:39

Maar wat is het nut van het nabootsen van de oerknal? Een tweede heelal scheppen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:42

ik verwacht niet wanneer de oerknal bewijst dat er geen opperwezen bestaat, dat alle godsdiensten verdwijnen als sneeuw voor de zon.
integendeel...ik denk dat het fanatisme juist zal toenemen

kunnen die lui niet met hun modeltreintjes op zolder gaan spelen in een nagebootst alpenlandschap?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:43

Als ik dat zou weten, zouden ze die experimenten misschien niet hoeven doen?

Ik vind het, behalve gevaarlijk, ook grote onzin, dit miljoenen(miljarden?)verslindende project. Waarom zouden we terug willen naar de tijd vlak na de oerknal? Ook al kan men hiermee aantonen dat er geen god bestaat, dan nog is het zinloos. De echt gelovigen (van welk geloof ook) zul je hiermee niet overtuigen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:45

hoeveel medisch onderzoek had met dit geld bekostigd kunnen worden.
ziekten als hart en vaatziekten, aids, kanker om er maar een paar te noemen kunnen nog lang niet altijd effectief bestreden worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:48

Héél veel medisch ondrzoek vermoed ik.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 28 nov 2010, 12:50

Heeeeeel veel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   vr 03 dec 2010, 07:29

WetenschapIs er dan toch buitenaards leven?
Gepubliceerd: 2 december 2010 12:42 | Gewijzigd: 2 december 2010 14:49
Door onze redactie wetenschap
Vanavond onthult NASA dat levensvormen ook kunnen gedijen met arseen in plaats van fosfor. Dat geeft buitenaards leven meer kans.Rotterdam, 2 dec. Leven kan toe met andere dan de zes chemische elementen die op aarde gewoon zijn. Dat verruimt de mogelijkheden voor buitenaards leven.

Onderzoekers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kweekten een bacterie die in zijn eiwitten en DNA het element arseen in plaats van fosfor gebruikt. De details van hun publicatie verschijnen vanavond in het tijdschrift Science. Doordat NASA dinsdag al een persconferentie aankondigde over ‘een astrobiologische vondst die de zoektocht naar bewijs voor buitenaards leven zal beïnvloeden’ is er grote opwinding ontstaan in de internationale media. Half-serieus werd er gespeculeerd over Marsmannetjes, maar het gaat om aardse bacteriën.

De Britse krant The Sun doorbrak gisteren het embargo op het onderzoek, waarna andere media het overnamen. Maar Science stelde zich formeel op en gaf geen toestemming over de details van het onderzoek te berichten. Volgens een verklaring van het Amerikaanse wetenschapsblad was het „overduidelijk” dat de „veelal foutieve speculatie op internet en in tabloids duidelijk niet is gebaseerd op het peer-reviewed onderzoek dat wordt gepubliceerd in Science”.

Niettemin zijn de meeste bevindingen van het onderzoek al uitgelekt. Wetenschappers onder leiding van Felisa Wolfe-Simon van het NASA-instituut voor astrobiologie isoleerden in het Monomeer, in het oosten van de Amerikaanse staat Californië, een bacterie die behoort tot de Halomonadaceae. Het zoute Monomeer is van nature heel rijk aan in het water opgelost arseen. Voor veel levensvormen zijn dergelijke concentraties giftig, maar deze bacterie kan er goed overleven. De onderzoekers hebben in het laboratorium laten zien dat de bacterie arseen in plaats van fosfor kan gebruiken als bouwsteen van zijn DNA.

Tot nu gingen wetenschappers ervan uit dat al het leven op aarde gebaseerd was op zes essentiële chemische elementen: koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, zwavel en fosfor. Maar nu zou dat laatste element te vervangen zijn door arseen, dat chemisch gezien nauw verwant is aan fosfor.

Dat betekent dat buitenaards leven er heel anders uit kan zien dan het leven op aarde. Eerder opperden onderzoekers dat er in theorie ook levensvormen denkbaar zijn die gebaseerd zijn op het element silicium in plaats van koolstof, of chloor in plaats van zuurstof.

De vraag is nu of het waarschijnlijk is dat buitenaards leven zich verlaat op arseen in plaats van fosfor. In het universum is arseen duizend keer zeldzamer dan fosfor. Fosfor is gevonden in meteorieten, op de gasreus Jupiter en op de Jupitermaan Europa. Arseen is ook aangetroffen in meteorieten en op Jupiter.

De methoden waarmee astronomen de samenstelling bepalen van exoplaneten en van hun eventuele atmosfeer zijn nog niet zo geavanceerd dat zij arseen kunnen detecteren. Uit de manier waarop de atmosfeer van een planeet het passerende licht van zijn ster ‘kleurt’, absorbeert of juist niet) kunnen onderzoekers op afstand bepalen welke chemische elementen in de atmosfeer van die exoplaneet voorkomen. Als er leven is op zo’n planeet verandert deze ‘handtekening’ van het licht. Zo is een signatuur voor leven het gelijktijdig voorkomen van zuurstof en methaan in een planeetatmosfeer.
.

Bron: NRC
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   zo 19 dec 2010, 22:44

Leven op aarde kende groeispurt

CAMBRIDGE - Het leven op aarde heeft ongeveer drie miljard jaar geleden een enorme groeispurt doorgemaakt. Dat stellen onderzoekers van de Amerikaanse instelling Massachusetts Institute of Technology in de nieuwste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De wetenschappers keken naar de manier waarop duizend belangrijke genen zich hebben ontwikkeld. Veel daarvan blijken 2,8 tot 3,3 miljard jaar geleden te zijn gevormd.

In die relatief korte periode vulde de dampkring van de aarde zich met zuurstof. Daardoor stierven primitieve levensvormen uit en kwamen meer ontwikkelde organismes op. Miljoenen jaren eerder was het zogeheten elektronentransport, een proces binnen in cellen, ontstaan. Daarmee kunnen levende wezens energiebronnen als zonnestraling en zuurstof gebruiken.

Door de veranderingen kreeg het leven veel meer energie om zich te evolueren. ,,Die grotere energievoorraad stelde de aarde in staat grotere en gecompliceerde ecosystemen te herbergen'', aldus de onderzoekers. (ANP/BVDL)

Bron: AD
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 15:54

Worden we over een paar jaar bedolven onder een tientallen meters dikke ijslaag?

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3348190.ece/Het_begin_van_de_Tweede_Kleine_IJstijd.html
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 16:05

na al gore, de volgende linkse hobby?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 16:06

In hoeverre moet je Al Gore serieus nemen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 16:14

al gore is binnen
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 16:15

ook zoiets:
de zure regen.

nooit meer iets van gehoord. was ook een linkse hobby
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   di 21 dec 2010, 16:21

Ook gesubsidieerd?

Laatst stond ergens in een krant dat men het probleem van de zure regen goed had aangepakt.

Telegraaf van 8 november.

ma 08 nov 2010, 14:48 | lees voor

PBL: overheid greep goed in bij zure regen DEN HAAG - Zure regen is wel degelijk een probleem geweest in de afgelopen decennia, maar door tijdig ingrijpen van de overheid zijn onomkeerbare schadelijke gevolgen voorkomen. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in het maandag verschenen rapport Zure regen - een analyse van dertig jaar verzuringsproblematiek.


Het verzuringsbeleid is effectief geweest en de economie heeft er geen nadeel van ondervonden, concludeert het PBL.

De stoffen zwaveldioxide, stikstofoxiden en ammoniak spelen een belangrijke rol bij de verzuring. Zwaveldioxide is afkomstig van kolencentrales, raffinaderijen en de industrie. Auto's zorgen voor de uitstoot van stikstofoxiden en ammoniak zit in mest. De industriële productie, het aantal afgelegde kilometers met de auto en de groei van de varkensstapel zijn de afgelopen dertig jaar allemaal toegenomen. Desondanks is de uitstoot van zwaveldioxide met 90 procent gedaald en die van stikstof en ammoniak gehalveerd.

Joop Atsma, staatssecretaris van Milieu en Infrastructuur (CDA), ontving het rapport maandag uit handen van directeur Maarten Hajer van het PBL. Atsma prees de vruchten van het verzuringsbeleid en wees tegelijk op de huidige milieusituatie. „Er vindt nog steeds ongewenste uitstoot plaats. Nederland moet daarom haalbare en betaalbare stappen zetten voor het milieu”, aldus Atsma.

Joris Thijssen, 'milieuminister' van Greenpeace erkent dat er in de afgelopen dertig jaar de nodige successen zijn geboekt om verzuring tegen te gaan. Maar hij maakt zich zorgen over het klimaatbeleid van de regering. Zo is de geplande bouw van nieuwe, vervuilende, kolencentrales volgens Thijssen een stap in de verkeerde richting. „We moeten stoppen met kolencentrales. Nederland heeft die centrales helemaal niet nodig, sterker nog: de opbrengst van de kolencentrales exporteren we”, aldus Thijssen.

Volgens staatssecretaris Atsma valt het mee met de uitstoot van kolencentrales. „Kolencentrales moeten aan de hoogste normen voldoen en ze zijn in de loop der tijd veel schoner geworden. De reductie die het PBL vaststelt, is mede tot stand gekomen door schonere kolencentrales.”

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   vr 21 jan 2011, 12:46

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   ma 24 jan 2011, 17:06

Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   ma 24 jan 2011, 18:36

èn krappies. De natuur zal moeten ingrijpen, èèn-kind beleid of.... een wereldoorlog Embarassed
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   do 10 maa 2011, 13:20

Optimistisch stukje van Xandernieuws:

http://xandernieuws.punt.nl/?id=624568&r=1&tbl_archief=&
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Planet Earth   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Planet Earth
Terug naar boven 
Pagina 3 van 3Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DE ROMMELZOLDER :: AKTUEEL politiek en maatschappij :: MILIEU en WEER-
Ga naar: